Livskrise - Sorg- og Krisehjælp

Af og til kommer man ud for nye udfordringer, som ryster en. Det kan være uddannelsesvalg, kærestesorg, forældreskab, skilsmisse, overgreb // vold, misbrug, fyring/arbejdsløshed, sorg over en du har mistet og har behov for krisehjælp.

Den måde, man plejede at handle på, er pludselig ikke længere virksom. Man oplever, at ens selvbillede, normer og værdier nu står uklart og man mister let troen på andre mennesker samt tilliden til livet.

For det meste finder man efter nogen tid, enten selv eller sammen med andre, en løsning, men i nogle tilfælde er familie og venners hjælp ikke tilstrækkelig.

Når en livskrise er blevet langvarig, dyb, har sat gang i svære tanker og følelser, måske reaktiveret gamle oplevelser // tanker, har de fleste god gavn af samtaler med en neutral person. Samtalerne giver styring, redskaber og støtte til livet mellem samtalerne, hvor man selv arbejder med nye måder at handle, vælge og sætte tingene i perspektiv på. På den måde bevirker samtalerne, at man på fornyet vis kan se mere nuanceret på sine ressourcer og får øje på nye muligheder. 

Da livskriser ofte giver os en oplevelse af at have mistet kontrollen over vores liv,kan man blive ramt af yderligere psykiske problemer, f.eks. social isolation, angst og depression. Er der tale om der lettere angst og let til moderat depression, er det også relevant at søge krisehjælp hos en psykolog

Livskriser kan føre til en personlig udvikling

En personlig krise, som man kommer godt igennem, bevirker oftest, at man får et mere nuanceret forhold til sig selv og andre mennesker.

Hvis du har behov for en neutral person, der hjælper dig igenem din eller en pårørendes livskrise, vil jeg gerne tage en snak med dig. 

Kontakt mig for en uforpligtende samtale ved at ringe 26 29 78 91 eller find mine kontaktinfo her